3×04-I Am Become Death Bölüm Özeti

11 10 2008

Heroes’un 4. bölümü ‘I’m Become Death’ yayınlandı.Biz de size ulaştırdık.Bence bu bölüm şimdiye kadar yayınlanan 3. sezon bölümlerinin en iyisi olmuş.Bölümde neler olduğunu merak ediyorsanız yazının devamına geçin.SPOİLER içerir.

Lonelyhero

İlk sahnede Mohinder laboratuarında çalışıyordur.Mohinder kendine enjekte ettiği serumdan sonra ses kaydı yapmıştır.Bu ses kaydında deneyin 3. gününde reflekslerinin geliştiğini söyler.Ama bu sahnede Mohinder sırtında çıkan kabukları temizler.Kaydın devamında ise bunun çok büyük bir gelişme olduğunu söylemiştir.Teybi eline alır ve konuşmaya başlar.Deneyinde ters tepkilerin oluştuğunu vücudunda lekeler çıktığını söyler.Bunu formülden dolayı oluşan bir alerjiye bağlıyor.Bunları söylerken komşularının bağırışmalarını duyuyor ve kapılarına gidiyor.Kapıyı açan adama her şeyin yolunda olup olmadığını soruyor.Adam Mohinder’ı kovmak istiyor ama Mohinder ona saldırıyor.Adamın eşi tarafından evine gönderiliyor.

Tracy Dr. Zimmerman’ın evindedir.Dr. Zimmerman ona Niki ve Barbara adında iki kardeşi daha olduğunu söyler.Onların mükemmel denekler olduklarını ve anne babası ölünce onları ayırdıklarını söyler.Tracy, Dr.’un sözünü keser ve ona ne yaptıklarını sorar.Tracy Niki ve Barbara’nın DNA’ları değiştirilmiştir.Onlara süper yetenekler katacak deneyler yaptıklarını söyler.Tracy bunun nedenini sorduğunda ise ‘Biz bencil, küstah ve basiy insanlardık.’ der ve devam etmez.Bu konu hakkında gereğinden fazla bile konuştuğunu söylenir.Tracy elinde bir isim olmasını ister ama Dr. Zimmerman ona sadece bir Şirket olduğunu söyler.Bunları unutmamızı sağladılar der.Tracy, Dr. Zimmerman’ın kollarındar tutar ve dondurmaya başlar.Son anlarda ellerini çeker ve ‘Bana ne yaptınız böyle?’ der.

Matt çölde Afrkalı Adam ile birliktedir.Adamın ona verdiği müzik çalar ile göz bebekleri beyazlaşır ve geleceği görmeye başlar.

Future Peter ve Peter, 4 yıl sonraki zamana giderler.Peter ne zamanda olduklarını sorduğunda Future Peter ona değiştirecekleri zamanda olduklarını ve bu gelecekte büyük bir fark olduğunu söyler.Peter diğer insanlara baktığında onların da güçleri olduğunu görür.Bazıları uçar bazıları ise çok hızlıdır.Future Peter bunun bir aşıyla olduğunu, parası olan insanın bu aşıyı satın aldığını ve güce kavuştuklarını ama bu güçlerin dünyaya zarar vereceğini söyler.Future Peter bunu rüyasında ve çizdiği resimlerde görmüştür.Peter ise iyi düşünmeye devam edip bazı insanların iyilik yapabileceğini düşünür.Ortalarda dolaşmasının tehlikeli olduğunu arandığını söyler.Aşırıya kaçtığını ve bir suçluya dönüştüğünü söyler ve dünyanın patladığı resmi gösterir(Bu resimde patlayan yerden Helix sembolü çıkmıştır).Future Peter bir sürü hatalar yaptığını ve bu hataları Peter’ın da yapmamasını, Sylar’ı bulmasını ve gücünü almasını ister.Future Peter konuşurken Claire onu vurup öldürür ve Peter kaçmaya başlar.Karşısına çıkan Haitili’nin kafasına bişi fırlatır ve bulunduğu yerden uzaklaşır.

Claire ölen Future Peter’ın yanındayken Daphne ve Knox gelir.Daphne Peter’ın yakalandığı için sevinir ama Claire bir tane daha Peter olduğunu onu da bulmaları gerektiğini anlatır.Daphne’ye Molly’yi kullanmaları gerektiğini söyler.Claire Daphne’nin Peter’dan korkuğunu ve bunu yapması gerektiği belirtir.

Hiro ve Ando Şirket’in Level 2 bölümünde tutulmaktadırlar.Hiro ‘Dünyayı kurtarmam gerek!’ diye dışarıya doğru bağırır.Ama kimse Hiro’yu dinlemez.Odada bir çıkış yolu ararken gözüne havalandırmayı kestirir.Açmak için Ando’dan yardım ister.Ando Hiro’nun ona ihtiyacı olmadığını söylediğini burayı da kendi başına açbileceğini Hiro’nun onu gelecekte öldürdüğü için kızgın olduğunu ama kendisinin asla Hiro’ya saldırmayacağını söyler.

Nathan kendi odasında alacağı masa için yardımcısıyla konuşur.Linderman bir öneride bulunur ama onu dinlemez.Linderman Nathan ona güvenmedi diye üzülür.Nathan bir sürü özel insan gördüğünü ama Linderman’ın nasıl sadec kendine gözükenildiğini anlamamıştır.Nedenini kendine çevirerek vurulduğunda bir hasarın meydana gelebileceğini düşünür.Linderman Nathan’ın uçabildiğini ve ölmediğini bunu da ancak meleklerin yapabildiğini söyler.Nathan ise Linderman’ın bir katil olup tüm New York’u havaya uçurmayı planladığını hatırlatır.Linderman Nathan’a senatörken ve başkanken yardım etmek istediğini söyler.Nathan ise bunu gülünç bulur ve Linderman’ın yolundan gitmek istemediğini söyleyip odadan çıkar.

Maya, Mohinder’ın laboratuarına gelmiş ve etrafı topluyordur.Mohinder ise camdan içeri giren güneşi örtmek için perdeleri kapatır.Işıktan rahatsız olmuştur.Maya Mohinder için endişelenir.Saatlerce çalıştığını, temiz havaya çıkmadığını ve onu dışarı çıkarmak istediğini söyler.Ama Mohinder onu tersler.Onu gücünden kurtarmak için çalıştığını ve onun da bunu istemediğini sorar.Maya kapıya doğru giderken Mohinder peşinden gider ama Maya onunla kalmaz.Eline teybi alır ve yaraların yayıldığını söyler.Bunların saldırganlaşmasıyla bir alakası olup olmadığını bilmediğini söyler.Dönüşmekten ve dönüştüğü şeyden korktuğunu söyler ve teybi masanın üstüne koyar.

4 yıl sonra teyp tozlanmış bir halde aynı yerde durmaktadır.Laboratuara Peter girer.Oradaki resimlere bakarken siyahlar içindeki Mohinder Peter’a ne istediğini sorar.Peter ise ylar hakkında bildiklerini anlatmasının ister.Mohinder’ın yanına yaklaştıkça onda bir değişiklik olduğunu anlar.Mohinder’ın eli Peter’ın omzuna değer ama bu insan eli değildir.Mohinder bencil ve aceleci olduğunu formülü yanlış hazırladığını söyler.Peter’ın yardımını istemez.Peter Mohinder’a Sylar’ı tekrar sorar.Mohinder onun tehlikeli olduğunu tekrarlar ve adresi söylemz.Peter zihin okuyarak adresi öğrenir.

Peter Costa Verde’de Bennet’ların evine ışınlanır ve evin içine girer.İçerdeyken bir çocuk yanına gelir ve ona Peter Amca der.Babasının Waffle yaptığını söyler ve mutfağa doğru koşar.Mutfakta Sylar oğluna yemek hazırlamış ve normal bir insan gbi görünüyordur.Peter’ı görür ve ona sarılır.Geleceğini bilseydi ona da hazırlayacağını söyler ve oğlunun yanına döner.

Sylar’ın oğlu Noah Peter’a yara izini sorar.Sylar Peter’ın yüzüne baktıktan sonra onunla konuşmak için onu başka bir odaya çağırır.Onun geçmişten geldiğini bunun doğru olup olmadığını sorar.Onun için bir kötü adam olduğunu söyler.Onun kardeşi olduğunu öğrenmesinin zor olacağını söyler.Peter ise kardeş olduklarına şaşırır.Sylar Peter’a yardım edemeyeceği ve gücünü veremeyeceği için üzgün olduğunu söyler.Peter bu gücü kendi almaya çalışır.Future Peter’ın öldüğünü ve şimdi de onun peşinde olduğunu söyler.Sylar ise gücünün sadece olayların nasıl işlediğini öğrenmek olmadığını bunun yanında güçler için insanda bir açlık hissi uyandırdığını söyler.Peter bunu kontrol edip gücün üstesinden gelebileceğini düşünür ama Sylar buna inanmaz.Peter ona dünyanın patlayacağını ve ailesini kaybedeceğini inanmıyorsa çizmesini söyler.Sylar geleceğin resmini yapmaya başlar.

Daphne Matt’in yanına gider ve Molly’nin gücünü kullanarak Peter’ı bulmaları gerektiğini söyler. Matt buna izin vermez. Onun normal bir insan gibi yetişmesini ister. Peter’ın bir terörist ve katil olduğunu söyler. Daphne ise Peter’ı durdurmaları için bunun bir fırsat olduğunu hatırlatır. Matt Daphne’nin kucağına kızını vererek evde bu kadar güzel bir kızın onu beklediğini söyler. Matt, Daphne’nin işteyken ölmesinden korkar ama Daphne ona iyi olacağına dair söz veriri.Matt Molly’yi çağırır.

Daphne kapının önünde bekleyen Knox ve Claire’e Peter’ın Costa Verde’de olduğunu söyler. Claire Peter’ın Sylar’la birlikte olduğunu duyunca korkar. Claire ise bunun sebebini amcasını öldürdüğü için ve yine öldüreceği için olduğunu söyler.

Sylar geleceği çizmiştir. Resme göre dünya ortadan ikiye ayrılacaktır. Sylar kolundaki saati çıkarır ve Peter’a verir. Saati tamir etmesini ister. Bir saatin karmaşıklığını anlarsa her şeyi anlayabileceğini söyler. Peter saati tamir eder. Sylar Peter’ın artık gücüne sahip olduğunu söyler. Noah Sylar’a bağırır. Sylar odaya girdiğinde Knox Daphne ve Claire’i görür. Claire Peter’ı ister bunun karşılığında Sylar’ı ve oğlunu rahat bırakacağını söyler.Sylar ise Peter’ın ışınlanmasını ister. Claire Sylar’ın onun herşeyini elinden aldığını söyler.Peter çocuğu bırakmalarını ister. Claire ise Peter ölmeden bunun olmayacağını söyler. Peter Claire’in nasıl değiştiğini sorar. Sonra hızlı hareket ederek Claire’e saldırır. Daphne Peter’la birlikte yan odada birbirlerine saldırmaya başlar. Noah ise Knox’dan kurtulup masanın arkasına geçer. Knox Sylar’a saldırmaya başlar. Sylar, Knox’un gücünü anlar ve ondan korkmadığını söyler. Ama Noah ondan korkar. Knox daha da güçlenerek Sylar’a saldırır. Sylar Noah’ın kaçması için bağırır. Knox Sylar’ı Noah’nın olduğu yere doğru fırlatır. Sylar parçaları üstünden kaldırırken Noah’nın öldüğünü görür. Sinirlenerek Knox’a saldırmaya başlar. Bu sırada ellerinden ışıklar çıkmaya başlar. Peter ise Daphne’ye saldırır.Bir süre sonra Sylar patlar ve Costa Verde yok olur.

Günümüzde ise Hiro hala havalandırma kapağını açmaya çalışır.Ando Hiro’ya yardım etmek ister ama Hiro onun yardımını istemez.Hiro ve Ando Hiro’nun elindeki kemeri çekiştirmeye başlarlar.Ando Hiro’yu düşürür ve kemerle havalandırma kapağını açar.Ando Hiro’nun yalnız gitmesini söyler.Hiro ise havalandırmaya uzanmak için Ando’dan yardım ister.Bu sırada Hiro Ando’dan nasıl kuşkulandığını düşünerek özür dilemek ister.Hiro tam kurtulacakken odaya Haitili girer ve Hiro kaçamaz.

Tracy evinde gazetede yazan ”Kayıp muhabirin ölmüş olabileceğinden korkuluyor” yazısına bakar ve telefonla polis merkesini arar.Elinde bazı bilgiler o9lduğunu söyler.Adı sorulduğunda tam söyleyecekken telefonu dondurur.Ağlamaya başlar.

Mohinder ise test yapmaya devam ediyordur.Gücünü geri alamadığını teybe kaydeder.Kendinden de Maya’dan da gücü alamayacağını bunun artık bir parçası olduğunu söyler.Masaya dokunur ve elini çekerken elinden yapışkan çıkar.Laboratuarın kapısı çalar.Kapıdaki adam kavga ederken ayırdığı çifttemdir.Mohinder’a bir yumruk atar.Mohinder buna sinirlenerek onu içeri çeker.

Nathan odasında dua ederken Tracy içeri girer ve masa seçiminin iyi olduğunu söyler.Tracy Nathan’a istifasını verir.Buna daha fazla devam edemeyeceğini söyler.Odadan çıkar.Linderman Nathan’ın ona yardım etmesi gerektiğini söyler.Tracy bir köprünün üstünde aşağıya atlamak için bekler.Kendini yere bırakır.Bu sırada Nathan gelir ve onu kurtarır.Nathan ve Tracy Tracy’nin evine gider.Tracy iyi olmadığını söyler ve Nathan’la birlikte kanepede otururken içki içerler.Tracy Nathan’ın uçabildiğini sorar.Buna inanamaz ve Nathan’a nesneleri dondurabilme gücünü gösterir.Nathan ise Tracy’nin ellerinin sıcak olduğunu söyler ve öpüşmeye başlarlar.

4 yıl sonra Nathan ve Tracy, Pinehearst Şirketi’nin önünde açıklamada bulunurlar.Binanın içinde ise Future Peter ve Peter sedyelerin üstünde yatıyordur.Peter bulunduğu yerden kurtulmaya çalışır.Ama Haitili onun yanındadır ve kaçamaz.Claire odaya gelir.Claire Costa Verde’de 200.000 kişinin öldüğünü onların acısın Peter’a yaşatacağını söyler ve bıçakla Peter’ı kesmeye başlar.Claire devam ederken odaya Nathan gelir ve onu durdurur.Herkesi odadan çıkartır.Peter’a dünyanın ortadan ikiye ayrılmaya başladığını söyler.Bunun için insanlara parasız güç verileceğini ve bu insanlarla Peter’ın bir ordu kurabileceğini söyler.Nathan insanların içinde iyiliğinde olabileceğini düşünür.Bu sırada Peter etrafına garip bir şekilde bakar.Abisine bu konuda güvenmez.Nathan ise zihnini okuyabileceğini söyler ve beklemeye başlar.Fakat Peter abisini duvara yapıştırır ve kafasını açmaya başlar.Peter bu sırada Nathan’ın amaçlarını anlaması gerektiğini söyler.Bir anda normale döner ve günümüze ışınlanır.İlk olarak Sylar’ın yanına gelen Peter ona saldırır.Gücünü aldığını söyler.Sylar onun açlık çektiğini anlar.

Matt ise geleceği görmeye devam eder.Daphne’dan daha haber alamamıştır.Ve onu çok merak eder.Haberlewr ise kimsenin kurtulamadığını söyler.Molly bu olaydan kendini sorumlu tutar.Bu sırada kapı çalar ve gelen Daphne’dir.Yeterince hızlı olamadığını söyler ve Matt’in kucağına yığılır.Sırtı yara içinde kalmıştır ve ölür.

Matt Afrikalı Adam’ın yanında uyanır ve ne olduğunu sorar.Herşeyin gerçek olduğunu ve Dephne’yi bulması gerektiğini söyler.Afrikalı Adam ise onun totemini bulması gerektiğini düşünür.Totem bir hayvandır ve eğer rüyasını düşünürse totemini de bulacağına inanır.Matt etrafına bakar ve ilk gördüğü canlı olan kaplumbağayı görür ve onu takip eder.

Hiro ve Ando Angela Petrelli ile birliktedir.Angela onlara Kaito’da olan formülün parçasını sorar.Nedeni ise bu formülün normal insanları gücü olan insanlara dönüştürebilmesidir.Bu da bir felakete yol açacaktır.Angela Hiro’ya babasının onun hakkında hep büyük işler yapacağını söylediğini ama yanıldığını söyler.Hiro bu yüzden üzülür.Ando ise onun Hiro olduğunu hiçbirşeyden korkmadığını söyler.Angela Hiro’ya bu gizemi aydınlatacak anahtarın onda olduğunu söyler.Hiro ve Ando bir mezarlıkta tabut çıkartmak için uğraşıyorlardır.Tabutu açarlar ve içinde Adam Monroe’yu görürle.Adam ise sinirli bir şekilde Hiro’nun yakasına yapışır.


İşlemler

Information

Bir cevap

13 10 2008
Nbcheroes

Küçük Bir Ayrıntı Future Nathan İle Future Tracy Evlenmiş Olarak Görülüyor Ve Peterler’in Nerde Tutulduğu Bilinmior
(Zaten Adam Kendi Şirketinde Bir Odaya Neden 5-6 Korumayla Girsinki)

Yorum bırakın